

Homeopathie
Toen dr. Hahnemann homeopathie gebruikte voor de behandeling van patiënten, werd hij zich bewust van de hoeveelheid innerlijke kracht en vitaliteit die zijn patiënten ervoeren.
Mensen die zich jarenlang niet goed hadden gevoeld, voelden zich gezonder dan ooit.
De Duitse arts Samuel Hahnemann ontwikkelde in 1796 homeopathische remedies.
Duizenden mensen over de gehele wereld hebben ondervonden dat homeopathische remedies kunnen helpen bij de behandeling van zowel acute of chronische aandoeningen,
zoals aan het spijsverteringstelsel, de ademhaling, hart en bloedvaten, stemmingen of emoties, voortplanting en zwangerschap, het versteken van het immuunsysteem, spieren of skelet, huid, zintuigen of het zenuwstelsel.
​
Homeopathische remedies worden gemaakt van dierlijke, plantaardige en minerale stoffen, die verdund worden.
Een van de basisprincipes van homeopathie is dat de hele persoon en niet alleen de symptomen worden behandeld; homeopathie is een holistische geneeswijze.
​
Bereiding van homeopathische geneesmiddelen
​
Uit het basismateriaal (van plantaardige, dierlijke of minerale oorsprong) wordt eerst een oer tinctuur bereid. Deze wordt vervolgens gepotentieerd, dat wil zeggen: volgens een bepaalde methode verdund en geschud. Potentiëren gebeurt in stappen van 1 op 10 (D-potenties), 1 op 100 (C- of K-potenties) of 1 op 50.000 (LM- of Q-potenties). Achter de Latijnse naam van het geneesmiddel staat de verdunning, bijvoorbeeld Arnica D3. Homeopathische geneesmiddelen worden in druppel-, korrel- of tabletvorm gegeven. Melksuikerkorrels (granuli) of melksuikertabletten worden daartoe in de gepotentieerde, geneeskrachtige vloeistof gedrenkt.
​
Raadpleeg een deskundige mocht u hierin graag geadviseerd willen worden, er niet helemaal uitkomen als u uzelf wil behandelen met homeopathie, het is ter aanvulling op reguliere zorg.
​
Voorbeelden van ondersteunende remedies; homeopathische remedies, cel zouten, bloesemremedies, hormonale remedies, gemmotherapie.
​
​
Bron: https://nl.wikipedia.org/wiki/Homeopathie
​
​