top of page
nature-2569232_640_edited.jpg

Holistisch verpleegkundig leefstijlcoach en therapeut


Met leefstijlgeneeskunde krijgt u meer regie over u eigen gezondheid, verbetert u vitaliteit en neemt het gebruik van medicatie af.

 

Samen zorgen we voor het terugdringen van de ziektelast. Daarom hoop ik dat ‘leefstijl als medicijn’ binnen 10 jaar volledig is geïmplementeerd in de gezondheidszorg, zodat u zelf een bewuste keuze kunnen maken tussen medicijnen of een gezonde leefstijl.

 

Aan de slag gaan met leefstijlgeneeskunde, maakt u leven leuker!

Als Holistisch leefstijltherapeut, coach ik graag naar een gezondere leefstijl door kennis en ervaring over te brengen op het gebied van leefstijl zoals voeding, ontspanning, sociale contacten onderhouden, beweging, zingeving, bewustwording en een gezond slaappatroon.

 

Omgaan met overgewicht of diabetes, wil u deze omkeerbaar maken en of gewicht verliezen, dan zou ik u daarbij kunnen ondersteunen. 

 

Het aanleren van een gezonde leefstijl vereist echter meer dan kennis over wat wel en niet een gezond voedings- en beweegpatroon is.

Ben u er aan toe om wat veranderingen aan te brengen in u leven en u verantwoordelijkheid te nemen of leren hoe die te nemen dan kun u mij gebruiken als klankbord. Samen kijken we naar hoe u bewuster kunt leven en welke tools u daarvoor zou kunnen gebruiken. 

Een holistische leefstijltherapeut besteed dan ook veel aandacht aan evt. gedragsverandering en de invloed van de omgeving op individueel gedrag.

 

Met de opgedane kennis en eigen persoonlijke ervaringen over voeding, beweging en gedragsverandering en de aangeleerde vaardigheden om deze kennis in de praktijk toe te passen. 

Coaching is een vorm van begeleiding die er op richt, iemand een duwtje in de goede richting te kunnen geven en meer leert om van zichzelf te houden.

 

Belangrijk is dat er geloof is in de veranderingsmogelijkheden die er liggen besloten in de blijvende wisselwerking tussen inzicht en gedrag.

Wat is positieve gezondheid, vul zelf in op https://mijnpositievegezondheid.nl/#/ 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leefstijlgeneeskunde zie ik als fundament voor zowel preventie als de behandeling van diverse chronische aandoeningen. Zo zetten we ons in, om leefstijlgeneeskunde samen met zorgprofessionals, patiënten, de overheid en zorgverzekeraars te implementeren.

 

Tevens beschikbaar in de praktijk, de HeartMath methode, wil u graag d.m.v. deze methode, stress verlagen en uw ademhaling meer in balans krijgen dan kan deze methode voor u een van de mogelijkheden zijn.

 

Door Charlotte haar enthousiasme en gedreven persoonlijkheid wordt je gemotiveerd tot gedragsverandering.

 

Bron: https://www.heartmathbenelux.com/index.php?id=216&sec=4&lang=nl

NL Gespreksinstrument IPH Spinnenweb zon
bottom of page