top of page

Voedingsintolerantie

Meten is weten, missen is gissen

Hieronder ziet u de belangrijkste mogelijke onderzoeken op het gebied van voedingsintolerantie:


 

IgG/IgG4 PRE-SCREENING

IgG/IgG4 pre screening is een op 7 voedingsmiddelen (intolerantie) test. Met deze test kan zekerheid verkregen worden of er sprake is van voedingsintolerantie en voor welk soort voedingsmiddelen. 

 

Bij klachten als acne, winderigheid, opgeblazen gevoel, burn-out syndroom, depressie, diarree, infecties, huidaandoeningen, hormonale stoornissen, boven buikklachten, constipatie, ADHD en chronische vermoeidheid.

 

Bovendien geeft deze test aan of de voedingsintolerantie bestaat ten opzichte van IgG-antigenen in voeding van het het IgG4-type of van alle IgG-typen gezamenlijk (1 t/m 4). Ook ondersteunt deze testuitslag de keuze voor het gespecialiseerde vervolgonderzoek IgG en/of IgG4 Screening Plus, waarbij zo nodig 88 voedingsmiddelen onderzocht zouden kunnen worden.

ANTIGLIADINE IGA / ANTI TRANSGLUTAMINASE test (glutenintolerantie)


Deze test geeft aan of iemand overgevoelig is voor gluten en mogelijk coeliakie heeft. Vage tot ernstige buikpijn klachten en eventueel ook huidklachten (waaronder de ziekte van Dühring) na het eten van granen, kunnen hiermee verklaard worden.
Deze test, in combinatie met de Antigliadine IgA-test, bevestigt of iemand coeliakie heeft. Buikpijn klachten die zeer ernstig kunnen zijn en eventueel ook huidklachten (waaronder de ziekte van Dühring) na het eten van granen, kunnen hiermee verklaard worden. Vervolgens kan de juiste begeleiding met dieet en therapie geboden worden om uw darmgezondheid te optimaliseren. 

​Vermoedt u dat er bij u sprake is van een voedingsintolerantie en wilt u het door middel van een wetenschappelijk onderzoek vaststellen?

Tarieven

Pre screening 49,90

Pre screening plus en IgE totaal 59,90

Voedingsmiddelen klein 79,90

Gluten intolerantie 49,90

Bijkomende kosten zijn: 7,50 verzendkosten, test kit en 10,- verwerkingskosten laboratorium

 De onderzoeken besteed ik uit bij RP Sanitas Humanus.

bottom of page