top of page

Voedingsgeneeskunde en intolerantie 

 

Wilt u bepaalde ziektebeelden of klachten zo veel mogelijk voorkomen of genezen door de juiste voeding?

Wilt u een stabiel gezond gewicht?

 

Wilt u inzicht in de voedingsrichtingen die specifiek passen bij uw lichaam?

 

Optimaliseer uw voeding ter ondersteuning van de processen in uw lichaam

Door middel van de juiste voeding kunnen we organen, spijsvertering en stofwisselingsprocessen in ons lichaam versterken.

Hierdoor wordt het natuurlijk zelf genezend vermogen van het lichaam ondersteunt en komt uw biochemisch systeem in meer balans en is het een onderdeel van uw herstel. 

 

Ik beschouw voeding als medicijn dat, wanneer ze op een natuurlijke manier aangeboden wordt en op uw individuele situatie, conditie en constitutie (aanleg van uw gestel) afgestemd is, zeer krachtig uitwerkt.

 

Op basis van wetenschappelijke onderzoeken wordt steeds meer bekend over het effect van tekort aan bepaalde voedingsstoffen, zoals vitamines, mineralen en aminozuren op bepaalde ziektebeelden.

Door hier uw voeding optimaal op af te stemmen, kunnen uw klachten verminderen of kunnen mogelijk helemaal verdwijnen.

 

Ik kan u helpen vanuit verschillende stromingen, waaronder eten volgens de vijf elementen van Chinese voedingsleer, de westerse voedingsleer en vanuit natuurgeneeskundig oogpunt.

 

Afhankelijk van de klachten en uw eigen voorkeur bepalen we in overleg wat het beste bij u past. U krijgt de nodige begeleiding om de nieuwe voedingsstijl goed afgestemd te krijgen op uw lichaam en om u te helpen om een gezonde verschuiving te bewerkstelligen.

 

Voedingsadvies is maatwerk, je bent wat je kunt verteren. 

Bron: https://www.volkskrant.nl/wetenschap/jezelf-van-ziek-naar-gezond-eten-met-een-plantaardig-dieet-soms-kan-het-echt~bfc0838e/?utm_campaign=shared_earned&utm_medium=social&utm_source=email

Mocht je koolhydraatarm eten dan is er een nieuw product waar ik super enthousiast over ben en graag met u wil delen. 

De producten van Inca’cao zijn functionele en gastronomische producten, gemaakt voor iedereen.

Niemand houdt ervan om gecategoriseerd te worden.  Daarom ligt onze focus op mensen met bepaalde chronische ziekten zoals diabetes, koolhydraatarm, met een medische en nutritionele ketose levensstijl, maar natuurlijk ook voor iedereen die een leven met minder suiker wil. De producten zijn functioneel vanwege het toegevoegde multi-collageen, evenals kokos-octaanolie om de productie van een schonere brandstofbron te stimuleren. Verder hebben ze een glycemische index rond het nulpunt en zijn ze vriendelijk voor het metabolisme.

 

Kijk op https://www.incacao.be/?ref=487 voor meer informatie en om te bestellen. 

Voedingsintolleraties

Meten is weten, missen is gissen

Hieronder ziet u de belangrijkste mogelijke onderzoeken op het gebied van voedingsintolerantie:


 

IgG/IgG4 PRE-SCREENING

IgG/IgG4 pre screening is een op 7 voedingsmiddelen (intolerantie) test. Met deze test kan zekerheid verkregen worden of er sprake is van voedingsintolerantie en voor welk soort voedingsmiddelen. 

 

Bij klachten als acne, winderigheid, opgeblazen gevoel, burn-out syndroom, depressie, diarree, infecties, huidaandoeningen, hormonale stoornissen, boven buikklachten, constipatie, ADHD en chronische vermoeidheid.

 

Bovendien geeft deze test aan of de voedingsintolerantie bestaat ten opzichte van IgG-antigenen in voeding van het het IgG4-type of van alle IgG-typen gezamenlijk (1 t/m 4). Ook ondersteunt deze testuitslag de keuze voor het gespecialiseerde vervolgonderzoek IgG en/of IgG4 Screening Plus, waarbij zo nodig 88 voedingsmiddelen onderzocht zouden kunnen worden.

ANTIGLIADINE IGA / ANTI TRANSGLUTAMINASE test (glutenintolerantie)


Deze test geeft aan of iemand overgevoelig is voor gluten en mogelijk coeliakie heeft. Vage tot ernstige buikpijn klachten en eventueel ook huidklachten (waaronder de ziekte van Dühring) na het eten van granen, kunnen hiermee verklaard worden.
Deze test, in combinatie met de Antigliadine IgA-test, bevestigt of iemand coeliakie heeft. Buikpijn klachten die zeer ernstig kunnen zijn en eventueel ook huidklachten (waaronder de ziekte van Dühring) na het eten van granen, kunnen hiermee verklaard worden. Vervolgens kan de juiste begeleiding met dieet en therapie geboden worden om uw darmgezondheid te optimaliseren. 

​Vermoedt u dat er bij u sprake is van een voedingsintolerantie en wilt u het door middel van een wetenschappelijk onderzoek vaststellen?

Tarieven

Pre screening 49,90

Pre screening plus en IgE totaal 59,90

Voedingsmiddelen klein 79,90

Gluten intolerantie 49,90

Bijkomende kosten zijn: 7,50 verzendkosten, test kit en 10,- verwerkingskosten laboratorium

 De onderzoeken besteed ik uit bij RP Sanitas Humanus.

bottom of page