top of page

Reflexologie

 

Reflexologie ondersteunt

Reflexologie therapie is geschikt voor iedereen, van 0-100 die gezondheid issues heeft, die zijn ontstaan door overbelasting van

een bepaald lichaamsdeel of door overmatige stress, zoals;

hoog sensitiviteit

vermoeidheid

(spannings,-) hoofdpijn

stress, burn-out

depressiviteit

luchtwegproblemen

nek-, schouder- en rugklachten

spierpijn

verstuikingen en verzwikkingen

chronische spier- en gewrichtsklachten

maag- en darmklachten

rsi klachten

eczeem

te hoge of te lage bloeddruk

overgangsklachten of andere klachten

Ondersteunt het genezingsproces

 

Een reflexologie behandeling brengt weer beweging in levensprocessen die zich hebben vastgezet. Wanneer deze blokkades zijn opgeheven zal het lichaam weer in staat zijn zichzelf te genezen. Een reflexologie behandeling geneest dus niet, maar ondersteunt en bevordert het genezingsproces.

Stimuleer het evenwicht tussen lichaam en geest

 

Reflexologie is bedoeld om het evenwicht tussen lichaam en geest te stimuleren. Via een massage aan de voeten, benen, armen, buik of hoofd geven we het zelf genezend vermogen van het lichaam een duwtje. Het is stress verlagend en werkt zeer ontspannend. De gedachte achter de reflexzonetherapie is namelijk dat ziek zijn het signaal is van een verstoord evenwicht tussen lichaam en geest. Alle organen en weefsels hebben namelijk een reflectie met het lichaam aangezien daar vanuit de Traditionele Chinese Geneeskunde de meridianen lopen. In de praktijk werk ik volgens de reflexzone therapie technieken vanuit de Chinese en Westerse reflexologie.

 

Bij de behandeling worden door de druk en warmte toe te voeren blokkades die zich in het lichaam bevinden opgeheven. Wanneer er zich een storing in het lichaam bevindt, zou het mogelijk kunnen zijn dat dit tijdens de massage merkbaar is door het eventueel optreden van pijn, kriebels, jeuk en transpiratie. ​

Als het voor u de eerste keer is, plannen we eerst een kennismakingsafspraak gevolgd door een behandeling. Afhankelijk van uw situatie en uw klachten leg ik uit welke behandeling voor u het meest geschikt is. Dit neemt ongeveer 1,5 uur in beslag. 

Klik hier om meer te lezen over onderzoeksresultaten reflexologie en hieronder vindt u nog een link betreft reflexzonetherapie bij kanker.

https://www.vnig.nl/lichaamsgerichte-therapie/reflexzonetherapie-bij-kanker/

Heeft u vragen, stel ze gerust via de chat!

bottom of page