Reflexologie

 

Reflexologie ondersteunt

Reflexologie therapie is geschikt voor iedereen die klachten heeft, die zijn ontstaan door overbelasting van

een bepaald lichaamsdeel of door overmatige stress.

 

Denk hierbij aan bijvoorbeeld:

 

hoog sensitiviteit

vermoeidheid

(spannings,-) hoofdpijn

stress, burn-out

depressiviteit

luchtwegproblemen

nek-, schouder- en rugklachten

spierpijn

verstuikingen en verzwikkingen

chronische spier- en gewrichtsklachten

maag- en darmklachten

rsi klachten

eczeem

te hoge of te lage bloeddruk

overgangsklachten

of andere klachten

Ondersteun het genezingsproces

 

Een reflexologie behandeling brengt weer beweging in levensprocessen die zich hebben vastgezet. Wanneer deze blokkades zijn opgeheven zal het lichaam weer in staat zijn zichzelf te genezen. Een reflexologie behandeling geneest dus niet, maar ondersteunt en bevordert het genezingsproces.

Stimuleer het evenwicht tussen lichaam en geest

 

Reflexologie is bedoeld om het evenwicht tussen lichaam en geest te stimuleren. Via een massage aan de voeten, benen, armen, buik of hoofd geven we het zelf genezend vermogen van het lichaam een duwtje. Het is stress verlagend en werkt zeer ontspannend. De gedachte achter de reflexzonetherapie is namelijk dat ziek zijn het signaal is van een verstoord evenwicht tussen lichaam en geest. Alle organen en weefsels hebben namelijk een reflectie met het lichaam aangezien daar vanuit de Traditionele Chinese Geneeskunde de meridianen lopen. In de praktijk werk ik volgens de reflexzone therapie technieken vanuit de Chinese en Westerse reflexologie.

 

Druk en warmte doen het werk tijdens een massage

 

Bij de behandeling worden door de druk en warmte toe te voeren blokkades die zich in het lichaam bevinden opgeheven. Wanneer er zich een storing in het lichaam bevindt, zal dit tijdens de massage goed merkbaar zijn door het optreden van pijn, kriebels, jeuk en transpiratie. De plaats waar dit gebeurd geeft aan welk orgaan of lichaamsdeel niet naar behoren functioneert.

Als het voor u de eerste keer is, plannen we eerst een kennismakingsafspraak gevolgd door een behandeling. Afhankelijk van uw situatie en uw klachten leg ik uit welke behandeling voor u het meest geschikt is.

Klik hier om meer te lezen over onderzoeksresultaten reflexologie en hieronder vindt u nog een link betreft reflexzonetherapie bij kanker.

https://www.vnig.nl/lichaamsgerichte-therapie/reflexzonetherapie-bij-kanker/