nature-2569232_640_edited.jpg

Holistisch leefstijltherapeut

 

Ik zie leefstijlgeneeskunde als fundament voor zowel preventie als de behandeling van diverse chronische aandoeningen. Zo zetten we ons in, om leefstijlgeneeskunde samen met zorgprofessionals, patiënten, de overheid en zorgverzekeraars te implementeren.

 

Met leefstijlgeneeskunde krijgt je meer regie over je eigen gezondheid, verbetert je vitaliteit en neemt het gebruik van medicatie af. Samen zorgen we voor het terugdringen van de ziektelast. Daarom hoop ik dat ‘leefstijl als medicijn’ binnen 10 jaar volledig is geïmplementeerd in de gezondheidszorg, zodat je zelf een bewuste keuze kunnen maken tussen medicijnen of een gezonde leefstijl.

 

Aan de slag gaan met leefstijlgeneeskunde, maakt je leven leuker!

Als Holistisch leefstijltherapeut coach ik graag naar een gezondere leefstijl door kennis en ervaring over te brengen op het gebied van leefstijl zoals voeding, ontspanning, sociale contacten onderhouden, beweging, zingeving, bewustwording en een gezond slaappatroon. Het aanleren van een gezonde leefstijl vereist echter meer dan kennis over wat wel en niet een gezond voedings- en beweegpatroon is.

Ben je er aan toe om wat veranderingen aan te brengen in je leven en je verantwoordelijkheid te nemen of leren hoe die te nemen dan kun je mij gebruiken als klankbord.

Een holistische leefstijltherapeut besteed dan ook veel aandacht aan evt. gedragsverandering en de invloed van de omgeving op individueel gedrag.

Met de opgedane kennis en eigen persoonlijke ervaringen over voeding, beweging en gedragsverandering en de aangeleerde vaardigheden om deze kennis in de praktijk toe te passen, kan een leefstijlcoach mensen in de praktijk coachen, adviseren en begeleiden naar een gezondere leefstijl, in de breedste zin van het woord.

Coaching is voor mij een vorm van begeleiding die er op richt, iemand een duwtje in de goede richting te kunnen geven en meer leert om van zichzelf te houden. Coaching kan een belangrijke preventieve werking hebben, maar dat hoeft niet. Coaching is ook uitermate geschikt om mensen te helpen met hun ontwikkelbehoefte. Belangrijk is dat er geloof is in de veranderingsmogelijkheden die er liggen besloten in de blijvende wisselwerking tussen inzicht en gedrag.

Door Charlotte haar enthousiasme en gedreven persoonlijkheid wordt je gemotiveerd tot gedragsverandering.

Ben je hoog sensitief dan praat je ook meteen met een ervaringsdeskundige. 

 

  • White LinkedIn Icon
  • White Facebook Icon
0

Contact

  • White LinkedIn Icon
  • White Facebook Icon

Brugdam 11A

4926 CS  Lage Zwaluwe

E. info@charlotteschuurs.nl

T. 06 25 00 24 20

© 2020 Charlotte Schuurs

Neem contact op

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now