top of page

Onderzoeksmogelijkheden

 

Meten is weten

Op het gebied van darmen en de biochemie van de mens is er heel veel te onderzoeken dit maakt gis werk vaak overbodig. Als we weten wat er speelt in uw darmen of lichaam dan kunnen we het ook gerichter een behandeltraject inzetten. Zo worden op langer termijn kosten bespaard gebleven. Want wist u dat de ziektekosten verzekeraar bepaald wat er vergoed wordt aan onderzoeksmogelijkheden en u hierdoor soms het juiste behandeltraject niet zou kunnen krijgen? Via onze weg zijn er geen beperkingen in het doen van onderzoeken ik werk samen met meerdere laboratoriums waar de onderzoeksmogelijkheden zeer breed zijn. 

 

Een van de laboratoriums waarmee ik samenwerk is met RP Sanitas Humanus. Een onafhankelijk laboratorium waar feces-, bloed-, urine- en speekselanalyses uitgevoerd worden op het gebied van microbiologie, immunologie, endocrinologie en biochemie. Hiermee kunnen veel oorzaken van klachten worden opgespoord. Denk aan het prikkelbare darmsyndroom, voedingsintolerantie, hormonale disbalans, chronische vermoeidheid, pijnklachten, concentratiestoornissen, enz. 

Via RP Sanitas Humanus vindt u een overzicht van mogelijke onderzoeken.

SKB (staat voor sedimentatie kombinatie bloedtest)

 

Meten is weten, gissen is missen, is mijn ervaring in de praktijk. Soms zijn er een paar kleine onderzoeken nodig, soms kunnen we ook al heel veel zien vanuit reguliere uitslagen...of soms moeten we alles uit de kast halen om te onderzoeken om de oorzaak van

uw klachten goed in kaart te kunnen brengen.  Met een paar druppels bloed inzicht in de verstoringen in uw lichaam

 

SKB onderzoek helpt om in een vroeg stadium verstoringen in lichaamsfuncties op te sporen. Als er een vermoeden is dat uw lichaam in disbalans is, uw lichaam niet goed ontgift of er zijn compensatie mechanismen aan het werk, kan dit makkelijk, eenvoudig worden vastgesteld met een SKB. Ook bij onverklaarbare klachten geeft SKB vaak inzicht. Daarnaast wordt deze test tijdens de behandeling als controlemiddel ingezet. Hierdoor verkorten we het behandeltraject, voorkomt u onnodig gebruik van middelen.

 

De volgende verstoringen van het lichaam kunnen met de SKB – Bloedtest zichtbaar worde​n:​​

 •         Aanwezigheid ontstekingen

 •         Aanwezigheid allergie(en)

 •         Aanwezigheid stress

 •         Aanwezigheid schimmels

 •         Belasting van de darmen

 •         Endocriene verstoringen

 •         Functioneren zuurstoftransport

 •         Leverbelasting

 •         Nierenbelasting

 •         Mogelijk maligne procesvorming

 •         Verminderde opname van koper, mangaan, zink, ijzer, kobalt, selenium, vitamine B12 en foliumzuur

 •         Vermoeden tot cystevorming

 •         Verschuivingen in PH

 •         Verstoringen in enzymatische processen

 

Hoe verloopt een SKB test?​​

Er wordt met een vingerprik een kleine hoeveelheid bloed afgenomen. Dit wordt op verschillende glasplaatjes aangebracht. In een laboratorium worden het gedroogde bloed onder een microscoop gelegd en beoordeeld. Deze test bestaat uit twee verschillende onderzoeken en er wordt op twee verschillende manieren bloed beoordeeld.

De manier waarop het bloed is gestold, wordt namelijk beïnvloed door onder andere enzymatische processen, ontstekingen, het voorkomen van afvalstoffen en de mate van ontgifting.

De onderzoeken staan los van elkaar, maar gecombineerd worden de betrouwbaarheid en nauwkeurigheid van de diagnose aanzienlijk verbeterd. Uit dit onderzoek komt algemene informatie over het functioneren van organen, over de stofwisseling (waaronder de hormoonstofwisseling), over belastingen (onder andere door zware metalen) en tekorten van bijvoorbeeld mineralen. Kosten 79,-

bottom of page