top of page

Complementaire zorg is aanvullende zorg, die gegeven wordt naast de reguliere zorg die u krijgt voor uw aandoening.

 

Complementaire zorg gaat uit van een holistische benadering waarbij de zorg de lichamelijke, emotionele, mentale, spirituele en sociale behoeften omvat.

 

Complementaire zorg kan vermindering geven van klachten zoals pijn, misselijkheid, braken, angst, vermoeidheid en slaapproblemen. Daarnaast richt complementaire zorg zich vooral op het bevorderen van ontspanning en comfort;

 

De zorg is niet klachtgericht maar gezondheid gericht.

 

Voorbeelden van complementaire zorg zijn o.a. massage, werken met kruiden, en etherische oliën, werken met muziek, therapeutic touch en ontspanningsoefeningen. Maar ook natuurgeneeskunde, homeopathie, voeding en alles wat u kan ondersteunen tijdens uw zoektocht naar balans. 

Bron: https://www.venvn.nl/media/gvtnprzf/wat-is-complementaire-zorg.pdf 

Bron: file:///C:/Users/cschu/Downloads/2017_Bookmatter_InleidingComplementaireZorg.pdf

Activeer het zelf genezend vermogen van je lichaam door natuurgeneeskunde

 

Natuurgeneeskunde is een geneeswijze die uitgaat van het zelf herstellend vermogen van het lichaam, met aandacht en bewustwording voor wat bijdraagt aan gezondheid en wat niet. Dit omvat een breed scala aan behandelwijzen en adviezen over o.a. reinigen (ontgiften, detox), vasten, voeding en dieet, beweging, ademtherapie, natuurlijke middelen en supplementen.

bottom of page