top of page

Metafysische achtergrond van de menopauze een mooie transformatie naar het ouder worden

De menopauze

Dit is een nieuwe staat van zijn en kan zo rond de leeftijd van tussen de 40 en 60 jaar intreden. Het is een niet te onderschatten periode van verandering. De vrouw kan zowel lichamelijk als psycho-emotioneel bepaalde ervaringen hebben die ze nooit voorheen heeft gevoeld.


Transformatie

Als eerste het zuiveringsproces, het als het ware afgooien van het “oude vel”, zowel lichamelijk als innerlijk. De buitenkant van de eierstokken breekt zich af, er hoevengeen nieuwe eitjes meer aangemaakt te worden, terwijl de binnenkant van de eierstokken sterker worden! Er vinden gedurende deze periode grote veranderingenplaats in het lichaam en de geest. Hormonale schommelingen kunnen je verrassen. Het is belangrijk om goed te luisteren naar het signaal wat je lichaam afgeeft.

 

Moet je meer/minder gaan bewegen? Naar je diepste gaan en je minder met oppervlakkige bezigheden vullen? Of loslaten, minder piekeren, denken, je boos maken, je als onvermogend zien? Doe nu wat je levenskern je vraagt en je zal je beter en rustiger voelen. Krop geen emoties op, verwijt anderen niet, maar spreek, bouw nu zelf een nieuw leven uit, op weg naar meer geluk! Schrik niet wanneer je ineens pijn voelt in bepaalde gewrichten of spieren. Vooral de bekken- en schoudergordel en knieënhoren hierbij. Dit vraagt dat je het jezelf niet te zwaar maakt, in soepelheid taken delegeert of loslaat en jezelf toestaat zachtheid te ontwikkelen.

 

Vergeet niet dat je bezig bent een ‘nieuw lichaam’ te creëren. Veranderingen in de hormoonhuishoudinghelpen jou in dit transformatie proces naar een sterk lichaam. Neem deze levensfase te baat om tot zuivering en groei te komen, mogelijk een hele nieuwe richting uit te gaan. een nieuw evenwicht wordt bereikt: een harmonisch mannelijk- en vrouwelijk ‘geheel’. Dit brengt kracht en rust met zich mee. Vertrouw vooral jezelf in deze periode. Een transformatieproces kan zich nu doorzetten:


Aan jou de keuze!(Christiane Beerlandt)


Zou u graag wat ondersteuning willen tijdens dit proces, met reflexologie wordt er meer rust en ruimte gecreëerd om hier luchtiger doorheen te mogen gaan.


Waarschijnlijke oorzaak; de angst niet langer gewild te zijn. Angst voor ouder worden.

Jezelf afwijzen. Niet goed genoeg zijn.


コメント


Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page